17.8.2017

KUOLEMANPELKOA

FLUNSSA ISKEE. Viikon suuren kortisoniannoksen syömisen jälkeen en vielä huomaa juurikaan sivuvaikutuksia, mahtavaa! Ikäväkseni sairastun kuitenkin flunssaan ja jatkuva öinen yskiminen ja tukkoisuus vetää minut tosi heikkoon kuntoon. Lisälyönnit pahentuvat enkä siedä rasitusta sitä vertaa kuin aiemmin. Olen huolissani, estääkö flunssaan sairastuminen sydämentahdistimen asennuksen viikon kuluttua?

JYTINÄÄ. Olen levännyt flunssaani pois sitkeästi sohvalla. Muu perhe hoitaa täysin koiran ulkoilutuksen, kauppa- ym. asioiden hoitamiset. Silti sydän hermostuu ja antaa kuulua. Sydämen jatkuvat muljahtelut kääntävät rintaani tämän tästä, tuntuu kuin rintaani olisi tungettu tennispallo joka pyrkii kurkusta ulos siinä onnistumatta. Lisäksi tuntuu niin kuin joku olisi kiertänyt ilmastointiteippiä kerroskaupalla rintakehäni ympärille. Pulssini ei kuitenkaan nouse yli sataan, lisälyöntejä sen sijaan tunnistan ranteeni pulssista hyvin runsaasti.

KUOLEMANPELKO. Ensimmäistä kertaa minua todella pelottaa, että sydämeni ei kestä tätä enää, sydänpysähdyksen uhka leijuu tiukasti mielessäni ja äkkikuoleman mahdollisuutta täytyy jo alkaa uskaltaa ajattelemaan. Toivon, etten joutuisi enää jäämään kotiin yksin. Toivon, että sydämeni kestää vielä tahdistimen asennukseen asti. En ole valmis vielä kuolemaan.



2 kommenttia:

  1. Hei!
    Minulla myös sydänsarkoidoosi. Olen lukenut blogiasi. Sain tahdistimen 30.6.2017 ja aivan pyörryksissä kaikesta tästä. Kiva ois kirjoitella yv:nä kanssasi.
    Tsemppiä kovasti...tunteesi ovat tuttuja.

    VastaaPoista
  2. Hei,
    pahoittelut, että vastaaminen on Sinulle kestänyt. Vertaistuki on minullekin ollut erittäin tärkeää, ja ilman muuta voimme yksityisesti jatkaa ja jakaa kokemuksia. Laitan linkin sähköpostiosoitteestani ensi viikolla, heti kun saan siihen ohjeistuksen. Yksityisyyteni suojelemisen takia en halua laittaa sitä tähän vastaukseen.

    VastaaPoista

Voit halutessasi jättää viestiä tähän.